Välttelyä

Ja täällä taas istun :D Tänne on niin helppo tulla kuluttamaan aikaa, matikan kertaustehtävien sijaan.

Sain nyt ihan oikeasti jotain tehtyäkin, meinaan muutaman kertaustehtävän. Tossa olisi vielä kaksi sivua, ja yksi sivu on tehtynä. Sitten on vielä viime vuoden koe, jonka opettaja meille jakoi vastauksineen. (vain vastaukset, ei ratkaisuja..)

Tekisi vaan mieli neuloa ja olla vaan :P Kamala ikävä Jussiakin, vaikka se eilen täällä oli.. <3 Huomenna sitten nähdään. :) Fysiikan lukijoilla on koe aamulla, joten meillä ei ole koulua.. Saadaan olla 3 tuntia ihan kahdestaan. :) <3

Pipo ja kauluri


Neuloin itselleni pipon ja kaulurin oranssista Ainosta. Pipon ohje löytyy Lauran blogista. Kaulurin ohje on alunperin Novitan, mutta tehty Jengasta. Ohuemmalla langalla tuli hieman kapeampi enkä ole varma onko tuolle käyttöä. Lanka myös kutittaa mun kaulaa vasten, täytyy ehkä etsiä jostain toinen laatu.

Suosituksia

Mä nyt vaikka aloitan tän, pistän tänne näitä linkkivinkkejä joita mun omassakin blogissa on. :) Näissä on siis ohjeita, niin töihin kuin tekniikoihinkin. :)

Novita
Knitty
Ullaneule
Käspaikka

Tuossa nyt ihan muuta.a

Tilkkutäkkejä

OKL:ssä käsityötieteen sivuaineopinnoissa Kirjonnan kurssilla ihastuin tilkkutöihin, vaikken ikinä olisi uskonut minun kaltaisen kärsimättömän ja äkkiä valmista haluavan ihmisen niihin hurahtavan. Nyt olen ommellut yhteensä 4 tilkkupeittoa (oikeastaan 5, mutta yksi oli yhteistyössä kavereiden kanssa, lahjaksi muualle muuttaneelle ystävälle). Tässä ne neljä muuta.


Tämä on ihan eka tilkkutäkkini, tein sen tuolle jo mainitsemalleni kursille.





Omalle rakkaalle miehelle viime (vai oliko se edellis) kesänä ompelemani tilkkutäkki





Äitienpäivälahja tältä vuodelta, idea on Suuresta käsityölehdestä (nro 4/07), mutta muokkasin sitä hiukan. Ruutukankaisiin tilkkuihin on painettu lehden mallista muokattu lehtikuvio, ja nuo kukkatilkut on äidin lapsuudenkodin verhoista.




Ihan itselle tehty leppispeitto, eka, johon suunnittelin tuon tilkkujen muodostaman mallin itse. (juu, tiedän, ei se mikään uniikki ole, mutta en ottanut mallia mistään)


Joululahjapaniikki!

Alkaa tuntua siltä, että olen hamunnut vähän liian laajat projektit joululahjoihin. Varsinkin kun nyt aloitan uuden työn erityisluokanopettajana (mun eka työ opettajana ylipäätään) ja gradukin on kesken. Mutta kun osan joululahjat on jo valmiina, niin en voi enää toisille alkaa mitään paljon vaatimattomampaakaan. Voihan kääks!!! en muuta sano.

Enkä voi edes sen tarkemmin ongelmastani täällä kirjoitella, kun yksi lahjottavista käyttää myös tätä blogia (terveisiä Anulle <3).

Ehkä olisi nytkin fiksumpaa mennä neulomaan, eikä vaan tässä kirjoitella.

Oma blogi

Ei ole totta, menin perustamaan itselleni BLOGIN! Olen näköjään vähän kärsimätön, tai jotain! :/ mutta en nyt täältä lähde, tämä on tää paikka missä tapaan kavereita ja saan ideoita, mutta sitten on vielä tämä henkilökohtainen blogi, joka on siis Villalankaa ja lankakeriä ja kaikki ovat ehdottoman tervetulleita sinne! :)

edit. kiitos Salla kun huomautit linkin toimivuudesta! :)

Böö!

...sanoo Neiti 10kk, kun huutelen, missä äidin vauva on. Isin opit ovat menneet perille :)

Mulla on hyvin vähän kuvia valmiista käsitöistä, en ole tainnut ottaa yhdestäkään varta vasten kuvaa.

Tässä kuitenkin kuva siitä "parhaasta" valmiista työstäni, eli tästä olen todellakin ylpeä.


Ohje on ollut Modassa joskus pari-kolme vuotta sitten. Kyseessä on siis virkattu kastemekko Novitan Virkkauslangasta. Tuota oli ihana tehdä, mutta tympeä päätellä...

Tuoreimpia töitä löytyy omasta blogistani. Tästä sinne :)

Jaiks!

Tajusin justiinsa että mullahan alkaa AUTOKOULU! :P 9 päivän päästä! Hui :P Hyvä puoli on se, että meidän koulu järjestää sen teoria, joten koulusta ei tarvi olla pois ja saadaan sitten jotain alennustakin, ja vielä kurssimerkintäkin. Rehtori arvioi että se on suunnilleen 1100-1200 €, joka on aika paljon alempi keskimääräistä hintaa, joka siis pyörii siinä 1500-1600 paikkeilla. Jipii :) Tyhmää vaan kun ei Jussin kanssa päästä samalle kurssille :P Teorian kun saa alottaa jos 18-v synttäreihin on korkeintaan 6 kk.. Jussi on syntyny kesäkuussa ja mä helmikuussa. ;D Tässä onkin Jussi joutunut paljon kestämään vitsailua siitä että "joutuu" olemaan 4 kuukautta kihloissa sitten täysi-ikäisen kanssa, ja mä oon sitten pedofiili kun oon kihloissa alaikäisen kanssa :D hehhee :P

Mä menen nyt jatkamaan tota sukkaa. Oon jo yli puolenvälin, jos vaikka sitten lukisin matikkaa ja äidinkieltä kun oon saanu sukan tehtyä.

Niin ja nyt pitäisi käydä kaupassakin. Lähden äiteen mukaan, pitää ostaa "kokeisiinlukukarkkia" ;D Heehee. :P

Mun pitäisi nyt oikeesti alkaa keksiä niitä joululahjoja :P On niin kamalasti ihmisiä joille tehdä! Siskolle ja kaverille oon jo neulonu (tumput molemmille), äitille on sukat syntymässä.. Sit pitäis iskälle tehdä (sukat?), toiselle siskolle, Jussille, appiksille ja Jussin kahdelle veljelle pitäis kans. Niin ja mummille. Apuva 8) varmaan turvaudun näihin perinteisiin tumppu-sukka-aiheisiin, eiköhän ne kelpaa. ;D Tosin anoppi toivoi virkattua kassia! Pitäisikin etsiä ohje. Siihen sitten vielä kangasvuori.. :)

Kysymys!

Tässä mietin että olisiko yksi "kansio" hyödyllinen.. Meinaan LINKKIVINKIT, jonne voisi koota niitä mainioita linkkejä, esimerkiksi laajempia ohjesivustoja, sanakirjoja, käsityökauppojen kotisivuja tms.. Mitäs ootte mielipuolta asiasta? :) Vai menisivätkö nämäkin suoraan ohjeisiin?

Tällä hetkellä puikoilla on useampi työ. En ole niin kärsivällinen, että jaksaisin tehdä järjestelmällisesti yhden työn valmiiksi ennen kuin aloitan seuraavaa. Valitettavasti lyhyt pinnani johtaa toisinaan myös siihen, että en saa kaikkia töitä valmiiksi.

Neulomastani vihreästi Fifistä jäi lähestulkoon kerällinen Kitten Mohairia, sillä jouduin loppuvaiheessa ostamaan kolmannen kerän langan loputtua sopivasti siinä vaiheessa kun päättelemättä oli kolmisenkymmentä senttiä. Ryhdyin sitten neulomaan lopuista palmikkolapasia. Toinen lapanen on nyt valmis, toisesta aloittelen peukalokiilan neulomista.

Puikoilla on myös vaaleanpunaisesta hahtuvasta neulomani laukuntekele, joka pikapuoliin kaipaisi päättelyä ja huovuttamista koneessa. Saa nähdä, tuleeko siitä mitään kelvollista.

Ja sitten ne saippuajutut... Innostuin tosiaan tässä joku aika sitten kotitekoisesta saippuasta. Ostin Saara Kuhan Käsin tehtyä saippuaa-teoksen, tilasin Lahtisen Vahavalimolta kilon lipeää ja Pienestä tuoksukaupasta muutamaa tuoksua ja väriä. Nyt sitten puuttuu vain kunnon keittiövaaka ja halpissauvasekoitin, jota pitäisi varmaan bongailla kirppikseltä kun en viitsi tuota meidän omaa uhrata saippuasotkuihini. Haaveena oli, että saisin pistää omatekoista saippuaa joululahjapaketteihin, mutta saa nähdä, miten onnistuu - opiskelu ja työnteko kun valitettavasti haittavat harrastustoimintaa ihan liikaa.

Joululahjoista tulikin mieleen, että niitäkin pitäisi jo tehdä. Äidille ajattelin tehdä pitsihuivin, ostinkin sitä varten jo kauniin punaista Mohair Lux-lankaa. Miehen siskoille yritän värkätä sukat Novitan syksylärpäkkeen ohjeen mukaan. Sitten on vielä ne miehen sisarusten lapset, joita on yhteensä viisi kappaletta... No, teen sen mitä ehdin ja lopun ostan valmiina.

..onkin joululahjasukat äiteelle. Samanlaiset oon jo tehny anopille, ja kyseessä on siis Novitan sivuilta löytyvä pitsisukkien ohje. Pistän linkin ihan ohjeeseen sitten kun oon saanu sukat tehtyä... :) Nyt hommiin. :)

edit. pistin tohon tuon luokkatunnisteen että menee keskeneräisiin. :) Oon nyt kymmenisen senttiä saanut neulottua samalla kun oon seurannu nelosen leffaa :D

Laitanpa vähän esille tänä vuonna valmistuneita töitä. Kaikkea en ole ehtinyt/viitsinyt/muistanut kuvata, vaikka se tavoitteenani onkin.

Raitalangasta neulotut lapaset (miehelle).










Raitalangasta neulotut sukat (miehelle).









Novitan Malibusta virkattu simpukkahuivi (ja mamman kulta sen päällä).









Novitan Tennesseestä virkattu pussukka.










Novitan Tennesseestä virkattu hame.









Kitten Moharista neulottu Fifi (karvaisia otuksia näyttää tunkeutuneen useampaan kuvaan).
















Huovutettu patalappu. Pohja on virkattu Huopasesta ja sydämen neulahuovutin pintaan marjapuuron värisellä huovutusvillalla. Tein tälle myös patakintaan kaveriksi.

Uusia juttuja

hiirenkorva ehti näemmä jo kommentoida ekaan viestiini kellosta ja kävijälaskurista. Mä tykkään tästä pohjasta, sopii hyvin syksyyn. Jos muillekin sopii, niin pidetään tätä nyt ainakin talveen. Kaikki löytämäni kellot oli liian moderneja tälle pohjalle, tuo oli oikeastaan ainut sopiva. Kävijälaskuri huomioi onneksi vain yhden lisäyksen yhdestä tyypistä toisin kuin vuodatuksen blogeihin sopivat kellot, jotka laskee jokaisen klikkauksen eri käynniksi. Olen muuten suunnittelemassa blogiin nappiakin, jonka saa lisätä muihin blogeihin.

Käsitöitäkin on tullut tehtyä. Oma pipo ja kauluri (samaa sarjaa), nyt aloitin mummulleni joululahjasukkia (ne Jussi-sukat). Teen punaharmaat mummulle ja siniharmaat papalle. Neljät muutkin on suunnitteilla. Akuutein homma ois kyllä pojan villahaalari..

Menen muokkaamaan kuvia, jospa saisin tuotua tänne muutaman. Missä on muuten muut blogiin kirjautuneet, teitä on paljon enemmänkin..? Yksi ei ole vielä vahvistanut kutsua.

SatuK

Heipparallaa

Olen 23-vuotias opeopiskelija. Minusta tulee isona erityisopettajan pätevyydellä varustettu luokanopettaja tai luokanopettajan pätevyydellä pönkitetty erityisopettaja, miten päin asian sitten haluaakin ajatella. Majailen opintojeni vuoksi Jyväskylässä, mutta varsinainen avomiehen kanssa jaettu kotini sijaitsee Pohjois-Satakunnassa pienehkössä kaupungissa. Avo-liitteeseen saamme lisätä muutaman kuukauden kuluttua i-kirjaimen - menemme tammikuussa naimisiin.

Käsityöharrastukseni on kulkenut ääripäästä ääripäähän. Olen oppinut ilmeisesti neulomaan ja virkkaamaan melko pienenä, sillä minulla ei ole mitään muistikuvaa siitä, koska tämä tapahtui. Teini-iässä käsillä tekeminen ei pahemmin kiinnostanut ja innostuin harrastuksesta muutama vuosi sitten kun pakollisiin opeopintoihin kuuluva tekstiilityön kurssi häämötti edessä. Perustaidot olen oppinut äidiltäni, mutta muita käsityöihmisiä sukuun ei kuulu. Äitikin puuhastelee nykyään enemmän valokuvaamisen ja kuvankäsittelyn parissa eli olen kai perheen ainut käsityöfriikki.

Eniten puuhastelen neulomisen ja virkkaamisen parissa. Nyt olen innostunut pitsineuleista. En ole taitava, mutta innostus korvatkoon aukot osaamisessa. Ompelu on minulle vierasta - joskin olen tämän syksyn aikana oppinut ainakin laittamaan ompelukoneeseen langat, sillä aloitin tekstiilityön perusopinnot yliopistolla. Nyt valmistujaislahjatoivelistan ykkösenä onkin kyseinen masiina. Olen tällä hetkellä myös kovin innostunut saippuan valmistamisesta. Mikä parasta, siitä saattaa tulla minulle ja tulevalle miehelleni yhteinen harrastus - mies kun innostui siitä heti kuullessaan, että saippuan valmistamisessa käytetään syövyttävää lipeää ja sitä käsitellään suojakäsineet kädessä ja suojalasit päässä.

Tein nyt tämän Minttumaarihuivin ohjeen! Sanokaahan jos löydätte siitä jotain virheitä. :) Olisi kiva tietää ketkä tämän aikovat tehdä, niin voisit vaikka (halutessasi) pistää kommenttiin että ohje on viety.. :D

Oma huivini (tilaustyö) on siis tämän näköinen:



Että olkaapa hyvä. :) Klikkaa kuvaa alla, niin ohje tulee oikean kokoisena, sitten tallennat. En saanukaan tänne tekstitiedostoa lisättyä, enkä tiedä (vielä) netissä mitään paikkaa mistä linkittää tekstejä.. :/ Alkuperäinen huivinohje siis Ullaneuleesta ja minä sitten muokkasin suorakulmaiseksi. :)




Edit. HUOM! Kaaviossa oli virhe: En ollut merkinnyt toistettavaa alaa, joka siis on nyt kuviossa merkittynä paksunnetulla laatikolla!


Heipsan taas!

Kävin täällä kyllä kokeen jälkeen, mutta tunnin alkamiseen oli vain vartti niin en jaksanut alkaa satuilla täällä mitään. :D

Koe oli tosi vaikea, mutta kyllä siitä varmaan ihan hyvä numero tulee. Tuntu vaan että oli lukenu ihan vääriä asioita :P

Mutta nyt olis sitten viikonloppu! Juhlistinkin sitä käymällä syksyisellä kuvauslenkillä tässä lähimaastossa. :) Ihan upeita kuvia tuli, täytyy myöntää! Voisin vaikka muutaman laittaakin tänne.. :)

Ostin tänään muuten saksankielisen virkkauslehden! Ihania malleja, ja kuvakaaviot, eli saksaa ei tarvi osata sanaakaan, vaikka Jussini kyllä osaakin ;D <3


Että semmosta. Nytten tekisi kyllä mieli neuloa jotakin.. Tai vaihtoehtoisesti virkata ;D seuraava koe onkin vasta tiistaina, äikkää meinaan. Siihen ei nyt oikein voi lukea kamalasti.. Keskiviikkona sitten matematiikka :P Apuva. No, eiköhän siitäkin selvitä. :)

HUOM! Ethän kopioi ylläolevia kuvia ilman lupaa! Vain käsityöaiheiset kuvat jotka laitan ovat vapaasti kopioitavissa ja käytettävissäkin, jos vain lähde (eli minut) mainitaan. Kiitos!

Haastan sinut tekemään jotain konkreettista niiden eteen, joilla elämä ei ole niin hyvin kuin sinulla tai minulla.
Haastan sinut tuomaan lämpöä niille, joilla on vilu.
Haastan sinut tuomaan turvaa niille, joilla sitä ei ole.
Haastan sinut antamaan jotain niille, joilla ei ole mitään.


Haaste on seuraava:

Ota esiin puikot ja lankaa ja neulo 20x20 cm tilkku. Lähetä se kirjeen lopussa olevaan Vaaka ry:n (Punaisen Ristin sisäinen järjestö) osoitteeseen, jossa lähetetyt tilkut kootaan peitoiksi. Peitot viedään pakolaisleireille, lastenkoteihin, sairaaloihin jne (lue lisää nettisivuilta, osoite sivun lopussa).

SINÄ voit siis tehdä jotain konkreettista. Anna pala lämpöä sydämestäsi ja hetki aikaasi. Yksi tilkku ei vaadi paljoa. Voit toki tehdä useampiakin tilkkuja, mutta haastan sinut edes yhden tilkun tekemiseen. Se ei vaadi paljoa, mutta voit oikeasti tehdä jotain konkreettista, josta välikädet eivät vie verojansa.

Yksi lasten peitto vaatii 20 tilkkua (aikuisten peitto enemmän), joten haastan sinut lisäksi lähettämään tämän viestin niin monelle ystävälle, sukulaiselle ja tuttavalle kuin mahdollista. Saisiko sinun haastepiirisi kokoon jo yhden peiton?

MUISTA, YKSIKIN TILKKU ON TÄRKEÄ OSA PEITTOA, JOLLA VOIDAAN SUODA LÄMPÖÄ SITÄ TARVITSEVILLE.

Laita haaste heti eteenpäin ja ala sitten neuloa (tai pyydä joku tekemään sinulle tilkun, jos et itse siinä onnistu).

Lisäohjeita:
http://www.vaaka.org/tilkkupeitto.html

Tilkut osoitteeseen: Katja Halinen, Sipintie 43, 38210 Vammala
(lähetyksen sisään viesti ”LÄMPÖÄ VILUISILLE –HAASTE”)

Jees, tällä hetkellä on vähän vetelä olo, juuri tässä nousin päikkäreiltä ja nyt pitäis lukea uskontoa. Meillä on siis menossa lukion uskonnon toinen pakollinen kurssi, joka käsittelee kirkkohistoriaa. Ihan mielenkiintoista kylläkin, mutta on niin paljon muistettavaa! Muutenkin on nyt ollu tosi väsynyt ja vähän kipeä olo, ja lukeminen ei kiinnostaisi yhtään.

Aino asia mikä mua nyt motivoi on nämä:




Toisin sanoen ne valtavat lankamäärät jotka vain odottaa mun puikkoja ja virkkuukoukkuja ;D Nytten mulla on mielessä yks ihana lanka joka ei kuvassa näy.. Semmonen ohuen ohut mohairmainen lanka.. Siitä teen ittelleni jonkun syötävän ihanan huivin.. HETI kun koeviikko loppuu, toisin sanoen keskiviikkona. Silloin on matikan koe, ja se vähän hirvittää.. Luen pitkää matematiikkaa ja tällä hetkellä on menossa kurssi 6: todennäköisyys ja tilastot. Mutta enköhän mä pärjää, kun on viikonloppu aikaa lukea (= oon blogissa koko viikonlopun ja noin 22:00 sunnuntai-iltana alan kertaamaa :D) no ei nyt, oon kyllä kirjoittanut jo muistiinpanot.. Pitäisi vain tehdä kertaustehtäviä ja harjoituksen vuoksi viime vuoden koe (ope jakaa meille aina ed. vuoden kokeen että saadaan vihiä minkä laisia ja tasoisia ne tehtävät sitten on).

Jees. Tässä nyt taisi olla tarpeeksi kuulumista tälle illalle :D Mä menen nyt oikeesti lukemaan tätä uskontoa. Huomenna sitten varmaan tulen kertomaan vähän miten koe meni.

Wish me luck! :D

Esittelyä

You are Merino Wool.
You are very easygoing and sweet. People like to keep you close because you are so softhearted. You love to be comfortable and warm from your head to your toes.

Merinovillaisen olemuksen lisäksi olen 26-vuotias tuoreeltaan uusimaalaistunut insinööri. Käsitöiden jalon taidon olen oppinut pääsääntöisesti joko äidiltäni tai koulusta. Haastetta käsityöharrastukselle on tuonut vasenkätisyyteni, jonka vuoksi oppiminen on ollut hidasta, mutta tätä nykyä hallussa olevat tekniikat sujuvat molempikätisesti. Neulomaan olen siis ensin oppinut oikeakätisesti, koska äitini ajatteli sen helpottavan koulukäsitöitä sekä ohjeidenlukua. Vasenkätisen neulonnan opettelin itseasiassa vasta pari vuotta sitten kun Mervi taitoa tarvitsi opintoidensa ohessa. Neulontaa omemmaksi tekniikaksi koen virkkaamisen ja tälläkin hetkellä keskeneräisenä odottaa virkattu myssy tekijäänsä. Helmasyntini on jättää työt kesken kun ensi-innostus laantuu eli toivottavasti saan täältä porukan painostusta töiden valmiiksi saattamiseksi.

Lankatekniikoiden lisäksi sydäntä lähellä on kankaan painaminen ja seuraavaksi haluaisinkin päästä syvemmälle värjäämisen ihmeelliseen maailmaan sekä kankaiden että lankojen osalta. Lankatekniikoista kinnasneuletekniikka kuuluisi tämän talven listoille. Opettaja minulle löytyy perhepiiristä eli isäni äiti on perinteisesti pitänyt perheen kintaissa ja haluan tuon taidon jäävän perinnöksi mummolta. Myös huovuttaminen olisi jotain mitä opettelisin mielelläni lisää. Olen aikamoinen vaateintoilija ja käsityöharrastuksen kautta pyrin saamaan itselleni uniikkeja ja itseni näköisiä vaatteita ja asusteita joko alusta asti itse tekemällä tai vanhaa/valmista tuunaamalla. Syksyn projektina olisi myös tarkoituksena päivittää uskollinen harmaa villakangastakkini nyt jo kolmanteen ja luultavasti viimeiseen kuosiinsa. Työt pitävät minut valitettavan usein erossa kotona tehtävistä käsitöistä, mutta onneksi kutimen saa helposti sujautettua läppärilaukuun työmatkoja varten.

Jussisukat

Tässä siis SatuK:lle linkki Jussisukkien ohjeeseen jotka olen itse tehnyt, nämä siis:





Mikä lanka olet

Minäkin tein tuon testin, ja oisin Shetland Wool

You are Shetland Wool.
You are a traditional sort who can sometimes be a little on the harsh side. Though you look delicate you are tough as nails and prone to intricacies. Despite your acerbic ways you are widely respected and even revered.

En osannut linkittää tuolta silleen hienosti kun muut, mutta tuossapa se tulos on :-D

Tässä nyt on sitten muita töitä. Tuo puuloota on viime (vai toissa?) kesän tuotoksia, itse tehty kokonaan. :) Sitten muutamia ompeluksia, ristipistoja ja tällaisia, ja sitten taas takaisin neulontaan ja virkkaukseen. Suokaa anteeksi tämä kuvien määrä :D Lupaan että kuvat vähenee, kun on vähemmän näytettävääkin ;D Nyt alkaa tulla sitten hitaassa tahdissa, eli sitä mukaa kun valmistuu. :) Muistuttakaa mua, että otan mun haarukkapitsihuivista kuvan! :)














Tässä nyt siis sukkia. Alhaalla näkyvät harmaa-oranssit sukat on osa tilaustyötä. :) Alla myös kuvaa tilauksen muusta osasta: Huivi, joka on muokattu versio Ullaneuleen Minttumaari-huivista (suorakulmio) jonka ohjeen voisin kirjoittaa ohjeisiin.. Sukat ja tumput on tehty englanninkielisellä ohjeella, pistän linkin sinne myöskin ohjeisiin. :)

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit Etusivu