Joululahjoja

Enpä sitten ehtinyt tekemään kaikkia suunnittelemiani joululahjoja valmiiksi. Jokuset sain kuitenkin valmiiksi. Joistakin laitoin kuvia jo aiemmin. Tässä miehen siskonpojille (11- ja 15-vuotiaat) neulomani liekkisukat, joihin bongasin ohjeen Novitan sivuilta. Lankana Seitsemän veljestä.

Miehen siskontytölle (2,5-vuotias) tein ihan peruslapaset. Lankana aivan ihanan pehmeä Sublime Baby Cashmere Merino Silk. Kahdesta 50 g:n kerästä jäi vielä jäljelle sen verran, että saan niistä tehtyä vielä sukatkin.


Pahoittelen huonoja kuvia:P.

Pitihän tuotakin tekniikkaa kokeilla. Lankana Kitten Mohair, ohje syksyn Novitasta. Huivi valmistui nopeasti muutaman luennon aikana. Tasan kerä (50g) meni lankaa. Hapsut olisivat olleet kivat, mutta en viitsinyt ostaa enää toista kerää. Nakertelijat halusivat väkisin kuvaan mukaan - ehkä siksi, että päättelemättömät langanpäät viistivät lattialla...

Hyvää joulua!

Oikein hyvää joulua kaikille!



Päivitystä


Olen saanut hyvin joululahjoja aikaan, vaikka en päässytkään listan loppuun. Päivitin tilannetta juuri -10 % -projektiin ja yllätyksekseni olen saanut lankavarastoa pienennettyä -27,2 % enkä ole edes lahjoittanut yhtään lankaa pois! Kaikki on siis omin käsin kudottu. Kumpa olisin ollut yhtä ahkera koulun kanssa.. noh, onneksi kaikki kurssit on ainakin tähän mennessä menneet läpi ainakin kolmosella.

Nyt joulun viettoon. Olen pakannut mukaan isot kasat lankaa, jota aion neuloa puikot suihkien aina pojan mentyä nukkumaan. Toivottavasti pukki tuo monta konvehtirasiaa!

Jouluisia neuleita:
Isä sai Jussi-sukat, veli sai sukat ja tumput. Huomasin neljättä sukkaa neuloessani että tuo kuvio ei ihan täsmää... Olin vielä miettinyt kuvion tosi tarkkaan kun se näytti kieltämättä vähän matalalta mutta tosiaan vasta neljännessä sukassa välähti. Tumpuissa onkin sitten ohjeen kuvio! Ihan kivat nuo on enkä usko että edes huomaavat että kuvio on väärin. Kiva ohje ja ekat miesten sukat pitkään aikaan (miehen äiti + tädit pitävät sukissa, en ole vuosiin viitsinyt).

Tässä sitten äidille: irtokaulus garnstudion sivujen ohjeella. Lanka on ohjeen mukaista Eskimoa, reunus löytyi jämälangoista - on varmaan seiskaveikkaa. Ohje oli tosi kiva ja nopea tehdä, tein itsellenikin toisesta langasta enemmän kaulurimaisen ja tuota Eskimoa on tilauksessa omana lempivärina :) (kuvassa näkyvässä lapussa on Eskimon vyöte pesuohjeineen)

Ja tässä sitten isosiskon pikku kullalle, eli vanhempien Jeri-koiralle. Kilotavarana ostettu fleecepala on muutaman vuoden takaa ja siitä on tehty jos jonkinlaisia tyynynpäällisiä, penaaleja ja muuta ja sitä oli ilokseni vielä sen verran että koiru sai peiton. Tuon alla on sitten kiva makoilla. Peittoon käärittynä löytyy sitten vielä uusi vinkulelu ja jotain herkkupatukoita, saa koira itse avata paketin...

Valmista on tullut, en vaan uskalla laittaa kuvia mihinkään ettei lahjat paljastu saajilleen. Mutta itselleni sain valmiiksi eilen Monkeyt Onlinen supersockesta jota kului 60g 2,5mm sukkapuikoilla .


Monkeys, take 2

Nämä on jo miun toinen pari tällä ohjeella, oli aikoinaan ensimmäinen englanninkielinen ohje mistä neuloin. Hyvä ohje ja helppo mallikerta, nopeasti valmistuivat.

Nyt on puikoilla sukat isälle, siro 45 on kengänkoko joten hetken aikaa saa puikot heilua ennen kuin mulla on pari sukkia. Toivottavasti saisin valmiiksi ensi lauantaiksi niin voisin antaa ne ennen kuin lähdetään joulun viettoon Laikan sukulaisiin. Äidin lahja on jo valmis, balleristit tein ja ne odottaa pyykkinarulla koristelua ja nappeja. Vielä puuttuisi nuo isän sukat sekä kälylle teen kanssa sukat.

Ja taas.. :)

Sain appiukon sukat tehtyä :)



Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 4 mm
Malli: Omasta päästä, kalamiehen sukat
Kulutus: 160 g

Valmistuupi

Onteloneulelapaset sulholle joululahjaksi! <3



Lanka: Musta ja valkoinen seiskaveikka
Puikot: 4 mm
Malli: omasta päästä, onteloneuletta pystyraitana kiilapeukalolla.
Kulutus: n. 120 g

Kiirettä pitää!

Vielä on tekemättä yhdet jussisukat Jussin veljelle, yhdet SÄÄREEN ASTI ulottuvat sukat apelle, anopin kassiin vuori, mummin huopatossut pitäis heittää koneeseen ja kirjailla, Jussin onteloneuletumput pitäis tehdä.. Niin ai niin ja iskälle pitäis tehä onteloneulepipo. Joten lievää paniikkia täälläkin :D Aattelin tehdä apelle Jaywalkerit. Jos vaikka onnistuis. Onkohan mulla mitään PAKSUA lankaa niin valmistuis nopeesti..? :D

IHANAA JA KIIREISTÄ JOULUNALUSAIKAA KAIKILLE! <3

Angsti

Ihan mahdoton joululahja-angsti. Tuntuu että aika karkaa käsistä enkä mä ehdi tehdä mitään mitä olen suunnitellut tekeväni. Tällä hetkellä on puikoilla lahja joka menee eräälle ystävälle ja pitää saada postiin ensi viikolla tämä paketti. Joten kiirusta olisi. Muut lahjat on edelleen aloittamatta ja olisi kiva neuloa omiakin neuleita. Olen jo tehnyt suunnitelma B:n, jos ei aika riitä (ja pää hajoaa) niin läheiset saa lahjaksi lahjakortit jotka oikeuttaa sukkaparin lunastukseen joulun jälkeen.

Jouluksi pitäisi tehdä sukat kälylle ja hyvälle ystävälle, balleristit äidille ja kummallekin tädilleni (näistä voi joustaa tarvittaessa) sekä pipo isälle. Ja aikaa on..liian vähän.

Jotain pientä valmistakin on, äidin työkaveri tilasi pienet tumput ja sukat koossa joka menee 6kk:n ikäiselle. Joten neuloin vaaleansinisestä Debbie Blessin Baby Cashmerinosta nämä sukat ja pienet tumput (joista en oo vielä saanut otettua kuvaa):

Tiny wishbones

Puikoilla on nyt paljon muutakin, toivottavasti voi taas pian tulla kertomaan valmistuneista töistä. Mutta nyt petiin, ajattelin pyörähtää huomenna Vanhan Raatihuoneentorin Joulumarkkinoilla.

Valmista

Kiitos Lapaskuun ja Villapallon, sain ihanan idean mitä teen kaverille jouluna!

Malli: Kainuun kukkalapaset SK 12/2006
Lanka: musta Nalle ja punakirjava Nalle Colori
Puikot: 3 mm
Kulutus: noin 60 g



Ei mikään mahtava kuva, mutta hienot tuli! Muokkasin sitten kiilapeukalon siihen, tuli kivempi :P Muuten ohjeen mukaan tehty. Niin ja noi kavennukset tein kans omasta päästä, ja kierrereunassa on 3 kierreraitaa 4 sijasta. :P

Sitten muutakin: Tässä anopille menossa kassi! Vielä pitää tehdä vuori.. :P

Malli: Novitan nettisivuilta
Virkkuukoukku: 3 mm
Lanka: joku ohut puuvillalanka kaksinkertaisena
Kulutus: 110 g

Joululahjapaniikki

Onko kellekään vielä ilmennyt? Täällä on yksi :P Kun sais pari lisätuntia vuorokauteen... :P

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit Etusivu