Nyt kun niskahartiaseutu huutaa, voi päivittää tänne jo tehtyjä neuleita. Puikkoihin ei auttaisi koskea ainakaan useampaan päivään (mälsää).

Tässä siis En pointe -tossut, punaisesta Tovesta (Sandnes). Neulominen oli yksinkertaista ja 40 C pesukoneessa huopuivat tosi kivasti. Mietin kyllä edelleen että laittaisinko uudestaan samaan ohjelmaan, nuo ovat vähän väljät - siksi koristelukin vielä uupuu. Ihanat ja lämpimät jokatapauksessa. Tovea on onneksi vielä reilut 3,5 kerää. Noihin meni muuten ihan reilusti yli 1 kerä (ohjeessa sanotaan että yhden pitäisi riittää) ja tein ihan ohjeen mukaisesti.


Tässä sitten miehelle tekemäni Eskimo-kauluri, ohje Garnstudion sivuilla. Paksua ihanaa Eskimo-lankaa siis (tein yhden tällaisen jo äidille joululahjaksi). Syntyi parissa tunnissa ja on ihan mahtavan lämmin. Ei ole tosin tullut paljon tuollaisia tarvittua näissä etelän talvikeleissä...


Itselleni tein pitkävartiset sukat Garnstudion Fabelista, jostain syystä en saa kuvia ladattua nyt. Laitan sitten kun seuraava ihan lyhytvartinen pari valmistuu :)

Tässä hillittömässä neulomisvimmassa inspiraationa toimi muuten Ravelry... Tuin jo sieltä löysinkin!

Villavaippapöksyt

Sentään jotain valmista ja kuvattavaa. Villavaippapöksyt kokoa 18 kk ->. Ohje Jutalta, hahtuvalanka Kädentaitomessuilta. Pöksyt ovat vielä hieman isot, mutta en viitsinyt tehdä pienempää kokoa, että mahtuu pidempään. Pojalla on tällä hetkellä ikää 14 kk.

Rose Mohair

Olisiko kenelläkään ylimääräistä Novitan Rose Mohair -kerää, punaista? Aloin tekemään sukkia jämäkerästä enkä tajunnut että tuota ei enää saanut kaupasta - aika monta Tampereen Novitaa myyvää kauppaa kiersin eikä ole missään. Novitan nettikaupasta vielä saisi mutta kun lankavarastot on muutenkin ihan täynnä niin ei viitsi 2 euron lankaa tilata monen euron postikuluilla. Löytyisikö siis keneltäkään ylimääräistä? En tarvitse kuin yhden...

Vanhojenpuku

Paljon kuvia ja asiaa blogini puolella :)

Vuoden ensimmäinen työ on valmistunut!

Laika's cap
Peruspipo Rowan Pure Woolista korvien kera. :)

Ja jouluna sain valmiiksi ihanan huivin itselleni, siitä tuli valtava mutta se oli tarkoituskin!


Icarus

Lahjuksia!

Useampi lahja tuli neulottua jouluksi ja tässä olisi kuvakavalkaadi!

IMG_1803


Ensimmäisenä on Kälyn sukat. Malli on Cable rib socks, Favorite socks-kirjasta. Käytin zitron Kokonia joka on puuvilla-silkki-polyamidisekoite, käly kun on villa-allerginen.

Dad's fancy socks


Isälle sukat fabelista, mallina Gentleman's fancy socks kirjasta Knitting vintage socks. Loistoidea tehdä sukat kokoa 45 ohuesta sukkalangasta jouluksi ja aloittaa viikkoa ennen deadlinea. :D

Mom's en pointe


Balleristit äidille, Ilun ohjeella. :) Lankana näissä Tove jota kului 55g 3,25mm puikoilla.

Sire's socks


Waving Lace-sukat samasta kirjasta kuin ensimmäiset, nämä menivät irkkikanavan jouluvaihdossa Sirelle. Katian Laine nylonista neuloin ja lanka oli oikein kiva tuttavuus!

Lisäksi samaisesta kirjasta (jälleen) valmistui vielä itselle Embossed Leaves-sukat Gjestalin Maijasta. 105g meni ja ruusupuisilla 2,5mm puikoilla neuloin. Ihanat sukat.

Embossed Leaves

Koiratumput :)



Puikot: 2,5 mm
Lanka: Vaaleanpunainen ja luonnonvalkoinen Novita Nalle
Malli: Kopioitu kaverin veljen tumpuista, malli alunperin jokun paikallisen käsityömummelin :)
Kulutus: n. 60 g

Puikoilla on lapaset Huopasesta. Vyötteessä on ohjeena kärkikavennus ekan ja kolmannen puikon alussa sekä samat tokan ja neljännen lopussa. Haluaisin tehdä sädekavennuksen. Onnistuuko, kannattaako?

Muita vinkkejä lapasten neulomiseen? Varresta ennen peukaloa tein varuiksi pari senttiä ohjetta pidemmän, koska inhoan yli palelevia ranteita. Pitäisikö pesuoneessa huovuttamisesta tietää jotain erityistä?

Johan loppui joululahjasukkien vääntäminen. Viimeisten kohdalla piti jo kovasti tsempata itseäni. Nyt puikoilla on viimeinkin Huopasta, aloitin hetki sitten ensimmäisen lapaseni. Värinä oranssi. Toisilla puikoilla on myös suurin neuletyöni, kietaisuneuletakki itselle.

Koko syksy teki mieli ostaa Novitan Mamboa. Nyt en osaa päättää mitä siitä tekisin.. tarvitsen ainakin mustan pipon.

Ihanaa uutta vuotta kaikille ja paljon uusia ideoita!

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit Etusivu