Tumput :)

Kaverilleni P:lle tumput :)

Malli: Päästä
Puikot: 3 mm
Lanka: musta Novita Nalle ja joku vastaavan paksuinen vihreä
Kulutus: n. 60 g

Näin jossain lehdessä/nettisivulla viime vuonna ohjeen huovutetusta koiran (tai kissan) lelusta. Lelun sisällä oli suklaamunan muovikoteloon piilotettu kulkunen. Päälle neulottiin Novitan Huopasesta tilkku, joka oli siis reilun kokoinen. Lopuksi lelut huovutettiin pesukoneessa, jolloin niistä tuli kivoja heliseviä palloja.

En millään muista minkä kokoinen tilkusta kannatti tehdä. Vinkkejä? Sileää vai aina oikein neuletta? Tilkut oli muistaakseni neliön muotoisia, mutta annetusta silmukkamäärästä mulla ei ole mitään kuvaa. Lanka on ostettu ja muovikotelotkin pääsiäisen ansiosta valmiina, mutta ohje uupuu. En ole niin kokenut huovuttaja, että uskaltaisin omin päin kokeilla. Ei olisi kiva, jos tilkusta tulisikin aivan liian iso eikä se muotoutuisi tiukasti muovikotelon ympärille.

Meillä muutetaan, ja huomasin juuri että mun käsityötarvikkeet tarvis oman lisäsiiven. Voi elämä. Juuri kun luulee (ja tämä pätee muuten muuttamiseen yleensäkin), että kaikki tietyn kategorian tavarat on pakattu, löytyy jostain joku ihan uusi kaappi joka on täynnä roinaa. Onneksi mies on reissussa; voisi muuten vaatia että luopuisin jostain. Sikäli mukavaa tämä muuttaminen, että tulee järjestettyä tavaroita ja ehkäpä uudessa on sitten älykkäämpää säilytystä kun tilakin lisääntyy (kyllä noi langat ja muut mahtuu sentään siihen 20m2, joka meillä nyt on ns. ylimääräistä...).

Töppöset :)




Malli: SK 11-12/2007
Lanka: Kaikki punaiset jämälangat
Puikot: 5 mm
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: 41



Ohje: Novitan Miehen palmikkoneule
Lanka: Jussi
Kulutus: noin 750 g (M-koko, rinnanympärys 120 cm, pituus 72 cm, hihan sisäpituus 51 cm)
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm

Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit Etusivu