Alkusyksyn suunnitelmia

Tällä hetkellä puikoilla on useampi työ. En ole niin kärsivällinen, että jaksaisin tehdä järjestelmällisesti yhden työn valmiiksi ennen kuin aloitan seuraavaa. Valitettavasti lyhyt pinnani johtaa toisinaan myös siihen, että en saa kaikkia töitä valmiiksi.

Neulomastani vihreästi Fifistä jäi lähestulkoon kerällinen Kitten Mohairia, sillä jouduin loppuvaiheessa ostamaan kolmannen kerän langan loputtua sopivasti siinä vaiheessa kun päättelemättä oli kolmisenkymmentä senttiä. Ryhdyin sitten neulomaan lopuista palmikkolapasia. Toinen lapanen on nyt valmis, toisesta aloittelen peukalokiilan neulomista.

Puikoilla on myös vaaleanpunaisesta hahtuvasta neulomani laukuntekele, joka pikapuoliin kaipaisi päättelyä ja huovuttamista koneessa. Saa nähdä, tuleeko siitä mitään kelvollista.

Ja sitten ne saippuajutut... Innostuin tosiaan tässä joku aika sitten kotitekoisesta saippuasta. Ostin Saara Kuhan Käsin tehtyä saippuaa-teoksen, tilasin Lahtisen Vahavalimolta kilon lipeää ja Pienestä tuoksukaupasta muutamaa tuoksua ja väriä. Nyt sitten puuttuu vain kunnon keittiövaaka ja halpissauvasekoitin, jota pitäisi varmaan bongailla kirppikseltä kun en viitsi tuota meidän omaa uhrata saippuasotkuihini. Haaveena oli, että saisin pistää omatekoista saippuaa joululahjapaketteihin, mutta saa nähdä, miten onnistuu - opiskelu ja työnteko kun valitettavasti haittavat harrastustoimintaa ihan liikaa.

Joululahjoista tulikin mieleen, että niitäkin pitäisi jo tehdä. Äidille ajattelin tehdä pitsihuivin, ostinkin sitä varten jo kauniin punaista Mohair Lux-lankaa. Miehen siskoille yritän värkätä sukat Novitan syksylärpäkkeen ohjeen mukaan. Sitten on vielä ne miehen sisarusten lapset, joita on yhteensä viisi kappaletta... No, teen sen mitä ehdin ja lopun ostan valmiina.

1 kommenttia:

Mä olen myös pohtinut mistähän löytäisi halvalla sauvasekoittimen saippuansotkentaa varten. Ehkä kierrätyskeskuksista löytäisi edullisesti?

29. syyskuuta 2007 klo 9.55  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu