Esittelyä

You are Merino Wool.
You are very easygoing and sweet. People like to keep you close because you are so softhearted. You love to be comfortable and warm from your head to your toes.

Merinovillaisen olemuksen lisäksi olen 26-vuotias tuoreeltaan uusimaalaistunut insinööri. Käsitöiden jalon taidon olen oppinut pääsääntöisesti joko äidiltäni tai koulusta. Haastetta käsityöharrastukselle on tuonut vasenkätisyyteni, jonka vuoksi oppiminen on ollut hidasta, mutta tätä nykyä hallussa olevat tekniikat sujuvat molempikätisesti. Neulomaan olen siis ensin oppinut oikeakätisesti, koska äitini ajatteli sen helpottavan koulukäsitöitä sekä ohjeidenlukua. Vasenkätisen neulonnan opettelin itseasiassa vasta pari vuotta sitten kun Mervi taitoa tarvitsi opintoidensa ohessa. Neulontaa omemmaksi tekniikaksi koen virkkaamisen ja tälläkin hetkellä keskeneräisenä odottaa virkattu myssy tekijäänsä. Helmasyntini on jättää työt kesken kun ensi-innostus laantuu eli toivottavasti saan täältä porukan painostusta töiden valmiiksi saattamiseksi.

Lankatekniikoiden lisäksi sydäntä lähellä on kankaan painaminen ja seuraavaksi haluaisinkin päästä syvemmälle värjäämisen ihmeelliseen maailmaan sekä kankaiden että lankojen osalta. Lankatekniikoista kinnasneuletekniikka kuuluisi tämän talven listoille. Opettaja minulle löytyy perhepiiristä eli isäni äiti on perinteisesti pitänyt perheen kintaissa ja haluan tuon taidon jäävän perinnöksi mummolta. Myös huovuttaminen olisi jotain mitä opettelisin mielelläni lisää. Olen aikamoinen vaateintoilija ja käsityöharrastuksen kautta pyrin saamaan itselleni uniikkeja ja itseni näköisiä vaatteita ja asusteita joko alusta asti itse tekemällä tai vanhaa/valmista tuunaamalla. Syksyn projektina olisi myös tarkoituksena päivittää uskollinen harmaa villakangastakkini nyt jo kolmanteen ja luultavasti viimeiseen kuosiinsa. Työt pitävät minut valitettavan usein erossa kotona tehtävistä käsitöistä, mutta onneksi kutimen saa helposti sujautettua läppärilaukuun työmatkoja varten.

1 kommenttia:

Hei jee, säkin tulit tänne! Mä ajattelinkin tuossa tekstiä lukiessani, että johan kuulostaakin Anulta, ja kurkkasin alas, että kuka on kirjoittanut. Oiskin ollut aika moinen sattuma, jos olisi ollut joku muu :-)

27. syyskuuta 2007 klo 21.35  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu